İSEFAM Kitap Müzakereleri (2020-2021)

Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) tarafından 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde müzakere edilecek kitaplar ve müzakereciler belirlenmiştir.

Kitap Müzakere Tarihleri ve Konuları:

1) 13 Kasım 2020 Cuma : Medeniyet Analizi, Metametodoloji ve Metodoloji – Sabri Orman  /  Moderatör: Prof. Dr. Hakan Sarıbaş

2) 4 Aralık 2020 Cuma: Dürtme – Richard Thaler, Cass R. Sunstein  /  Moderatör:  Dr. Öğr. Üyesi Taha Eğri

3) 26 Şubat 2021 Cuma: Osmanlı İktisadi-Mali Uygulamalarının Şer’iliği Tartışması – Ömer Karaoğlu / Moderatör: Prof. Dr. Ömer Karaoğlu

4) 31 Mart 2021 Çarşamba: İmkansız Devlet: Warl B. Halleq / Moderatör: Doç. Dr. Necmettin Kızılkaya

Kitap müzakereleri ZOOM programı üzerinden gerçekleştirilecektir.

Nedir?
İslam Ekonomisi ve Finansı alanındaki literatürde önemli görülen ve alanda çalışan akademisyenler ile öğrencilere katkı sağlayacağını düşündüğümüz makale/kitap/kitap bölümleri müzakere edilmektedir.

Programın işleyişi ve süresi nedir?
Program yaklaşık 60 ile 90 dk. sürmekte olup daha önceden duyurulan makale/kitap/kitap bölümleri 30-45 dk. boyunca bir kişi tarafından sunulur ve daha sonra konu tüm katılımcıların yorumlarına ve soru/cevap kısmına ayrılır.

Katılım şartları nelerdir?
Katılım herkese açık olup kayıt gerekmemektedir.