İyi & Kötü Ekonomi Kitabının Müzakeresi Yapıldı

Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) tarafından düzenlenen kitap müzakereleri serisinin ikincisi, 28 Şubat Cuma günü İsefam Seminer Salonu’da gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Kenan Göçer başkanlığında gerçekleşen programda, Tomas Sedlacek’e ait “İyi, Kötü & Ekonomi” kitabı ele alındı.

“İyi, Kötü & Ekonomi”nin İslam iktisadı araştırmacıları tarafından mutlaka okunması gereken değerli bir eser olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Kenan Göçer, kitabın ekonomi ve diğer alanları harmanlayan bir anlayışa sahip olduğuna değindi. Bu bağlamda Göçer, hakim iktisat anlayışının kökenlerini tarihin en eski destanı Gılgamış’tan başlayarak ele alan “İyi, Kötü & Ekonomi”nin en büyük eksiğinin, İslam coğrafyasını dışarıda bırakması olduğunu belirtti. İslam ekonomisi araştırmacılarının da benzer şekilde kendi kültürel köklerinden bir ekonomi anlayışı çıkarmalarının mümkün ve hatta gerekli olduğunu ifade etti.

Sakarya Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katıldığı program, katılımcıların soru ve yorumlarının tartışılması üzerine son buldu.