İSEFAM’ın 2014-2018 Faaliyet Bülteni Yayınlandı

0
2221

Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezimizin ilk bülteniyle huzurlarınızdayız. Bu bültende merkezimizin yürüttüğü ve ev sahipliği yaptığı faaliyetlerin değerlendirmelerini bulacaksınız.

Merkezimiz bünyesinde bu alanda yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam eden 11 araştırıma görevlisi çalışmaktadır. 2017 yılında YÖK tarafından başlatılan 100 tematik alan için verilen burslar kapsamında üniversitemize “Katılım Bankacılığı” için kontenjanlar verildi. Halen bu program kapsamında doktora programımıza çok sayıda öğrenci başvurmaktadır.

Merkezimiz, İslam ekonomisi ve finansı alanında teorik ve uygulamaya dönük çalışmalar yapmanın yanında bu alanda toplum bilincinin olgunlaşmasını sağlamayı da amaçlamaktadır. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri Kongreler, Çalıştaylar, Beyin Fırtınaları, Konferanslar ve Kitap Müzakereleri olmak üzere beş ana kategoriye ayırdık.

Uluslararası katılımcılara açık olarak gerçekleştirilen kongrelerde, dünyada İslam ekonomisi ve finansı alanında çalışan akademisyenlerin güncel çalışmalarını sunabilmeleri için uygun bir ortam sunuyoruz. Çalıştaylarda, İslam ekonomisi ve finansı alanındaki güncel sorunları masaya yatırıyoruz. Alanında uzman akademisyen, sektör temsilcileri ve kamu otoritelerinden temsilcilerin bir araya geldiği bir platform oluşturuyoruz. Ele alınan konuyu farklı boyutlardan irdeleyerek günümüz İslam ekonomisi ve finansı alanında uygulamasının nasıl olabileceği konusunda ilgili uygulayıcılara politika önerileri sunuyoruz. Beyin Fırtınaları etkinliğinde İslam ekonomisi ve finansı alanına dair güncel bir konuyu (ürün, düzenleme vb.) derinlemesine irdeliyoruz. Konferanslarda, alanında uzman akademisyen, sektör temsilcileri ve kamu otoritelerinden temsilcilerini üniversitemize davet ediyoruz. Bu etkinlikte, alandaki uzman kişiler lisans ve lisansüstü öğrencilerle tecrübelerini paylaşıyor. Kitap Müzakerelerinde, İslam ekonomisi ve finansı alanındaki literatürde önemli görülen ve alanda çalışan akademisyenler ile öğrencilere katkı sağlayacağını düşündüğümüz kitap ve makaleleri müzakere ediyoruz.

Bu bültende bu beş kategori altında, 2014-2018 yılları arasında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin bir özetini bulacaksınız. Araştırma merkezimizin kuruluşunda ve tüm bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde katkıları bulunan başta rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan olmak üzere herkese şükranlarımı arz ederim.

Sonraki bültende yeni etkinliklerle buluşmak ümidiyle.

Doç. Dr. Süleyman KAYA

İSEFAM Müdürü

BÜLTEN İÇİN TIKLAYINIZ.